SVJETSKO PRIZNANJE MEP PARTNERA STULZ ZA CYBERCOOL 2 i CYBERAIR 3

SVJETSKO PRIZNANJE MEP PARTNERA STULZ ZA CYBERCOOL 2 i CYBERAIR 3

STULZ osvojio nagradu za energetski najučinkovitiji podatkovni centar na svijetu

Dec 14, 2017
Dana 7. prosinca 2017. u Londonu, na svečanoj dodjeli prestižnog natjecanja The Data Center Awards   „DCD 2017“ ( https://www.dcdawards.global/ )  KOLOKACIJSKI DATA CENTAR Teraco (u Južnoj Africi) i STULZ osvojili  su svjetsku nagradu DCD 2017 u kategoriji "Povećanje energetske učinkovitosti".

Projektom "Isando Data Center 7" Teraco i STULZ pokazali su da je pri promjenjivim temperaturnim uvjetima i nedostatkom pouzdane energetske infrastrukture moguće ostvariti maksimalnu energetsku učinkovitost. 

Teraco (https://www.teraco.co.za/locations)  je prvi kolokacijski podatkovni centar , pružatelj zaštićenog neutralnog okruženja za informatičke podatake , smješten u Johannesburgu u Južnoj Africi i opremljen je sa STULZ CyberCool 2 rashladnim sredstvima i CyberAir 3 uređajima koji povećavaju ukupnu snagu hlađenja od oko 2 MW. Zbog izvrsne suradnje između Teraco i STULZ Južne Afrike, regulacija indirektnog besplatnog hlađenja i hidraulike optimalno je usklađena, a gubitak tlaka bio je još niži. Optimiziranjem točaka prebacivanja, sustav može raditi u načinu rada Free Cool do 20 ° C i time postiže izvanredne vrijednosti učinkovitosti.

Osim što je osvojio nagradu "Povećanje energetske učinkovitosti", STULZ je bio dio još jednog projekta koji je nagrađen. Super-računalni centar MareNostrum u Barceloni ( koji je u top500 na svijetu zaposjevši 16. mjesto po veličini) osvojio je nagradu za "Najljepši svjetski podatkovni centar" koji se nalazi u povijesnoj kapeli Torre Girona. STULZ je dobio povjerenje investitora za realizaciju svog preciznog i atraktivnog hlađenja. (https://www.bsc.es/marenostrum/marenostrum)


Superračunalo Marenostrum 4 Barcelona

Ponosni smo što je MEP d.o.o. ekskluzivni zastupnik i partner grupacije STULZ za Hrvatsku te je prepoznat od strane međunarodnih STULZ stručnjaka. Stulz ponovno potvrđuje status vodeće svjetske kompanije koja se bavi sustavima precizne klimatizacije podatkovnih centara. 


Stulz datacentar - vanjska jedinica u redovnom održavanju u Zagrebu