MEP d.o.o. je izgradio novi proizvodno poslovni objekt

MEP d.o.o. je izgradio novi proizvodno poslovni objekt

Nov 29, 2018

MEP d.o.o. je izgradio novi proizvodno poslovni objekt

MEP d.o.o. je 19. prosinca 2017. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Ulaganje u izgradnju i opremanje poslovnog subjekta društva MEP s ciljem diversifikacije poslovanja“ s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta: 10.216.012,96 kn, a EU udio u financiranju projekta: 4.899.598,03 kn.

Razdoblje provedbe projekta je bilo od 11.2017. godine – 10.2018. godine i u tom razdoblju je tvrtka MEP odradila sve aktivnosti vezane uz provedbu projekta od koji je najveća bila izgradnja i opremanje novog proizvodno poslovnog objekta u Industrijskoj zoni Kukuljanovo pored Rijeke.

Svrha projekta je bila povećanje obima proizvodno-uslužnih kapaciteta tvrtke MEP ulaganjem u izgradnju vlastitog proizvodnog pogona te unapređenjem tehnološke strukture poduzeća kroz:

  • Izgradnja novih prostornih kapaciteta tvrtke
  • Nabava i implementacija novih strojeva, opreme i alata za proizvodno-uslužnu djelatnost
  • Sudjelovanje na sajmu
  • Promidžba i vidljivost
  • Upravljanje projektom i administracija

Novi objekt obuhvaća 700 m2 proizvodnog prostora koji je opremljen suvremenim alatima za proizvodnju opreme za distribuciju električne energije (razvodnih ormara) , besprekidna napajanja , simulatora za edukaciju pomoraca i modularnih podatkovnih centara u kontejnerima.

U proizvodnu halu sa parkirnim i manipulativnim prostorom izgrađena je poslovna zgrada sa moderno opremljenim uredima u ukupnoj površini od 600 m2.


Novi prostori su temelj sa daljnji poslovni razvoj tvrtke a posebice za razvoj novih proizvoda i usluga pri čemu očekujemo:

1. porast zapošljavanja

2. povećani prihodi od prodaje

3. povećani prihodi od izvoza