SVEUčILIšNI RAčUNSKI CENTAR (SRCE)

Klimatizacija za posebnu računalnu opremu

Sveučilišni računski centar (Srce)

Sveučilišni računski centar (Srce) najstarija je infrastrukturna ustanova akademske i istraživačke zajednice u području primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT). Srce je također jedan od ključnih igrača u području planiranja, projektiranja, gradnje i održavanja najnovije računalne, komunikacijske i informacijske infrastrukture (e-infrastrukture). SRCE osigurava vezu između Hrvatske e-infrastrukture sa srodnim europskim i svjetskim e-infrastrukturama i djeluje kao računalni centar najvećeg sveučilišta u Hrvatskoj - Sveučilišta u Zagrebu (www.srce.hr).

Opis projekta

Nabava, isporuka i ugradnja klimatizacije za posebnu računalnu opremu u računalnoj hali SRCA.

Nabavka, isporuka i ugradnja opreme za proširenje postojećeg sustava hlađenja sa zatvorenim „hot aisle containment“ za zadržavanje „high density“ računalnih ormara.

MEP je isporučio najmoderniji sustav hlađenja s „RACS - Rack Air Containment Systems“ za klaster računala pod nazivom "Isabella". Ovaj sustav hlađenja osigurava hlađenje visoke gustoće ormarića, a svaki ormar uključuje i računalnu opremu topline do 22 kW po 19 "rack ormaru. Ugrađeni sustav hlađenja s osam klima uređaja vrste InRow RH i dva tipa rashladnika vode Stulz OCD 1272 svaki s rashladnom snagom od 125 kW i opcijom „free cooling“ u redundanciji. Također, sustav za daljinsko praćenje temperature, vlažnosti, izlijevanja vode i pristup je ugrađen u svaki serverski ormar.

Konačno rješenje je energetski učinkovit i modularni sustav hlađenja koji omogućuje daljnju ekspanziju i eliminira sve probleme hlađenja računalnog centra.

Instalirana oprema

Stulz, APC by Schneider Electric

Vremenski period

2008 - proširenje u 2012

Fotogalerija

Preuzmite brošure

Pogledajte sve brošure
APC by Schneider Electric ELTEK always on Schneider Electric SDMO STULZ CSB Battery TEKSAN Generator TRANSAS Sets the standards Legrand

Izradu web stranice projekta sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost MEP d.o.o.

Izrada web stranica - IAC Rijeka © MEP d.o.o. 2009 - 2019 Sva prava pridržana.