Sveučilišni računski centar (SRCE) – klimatizacija za posebnu računalnu opremu
11/02/2013
Sky office – besprekidno napajanje
15/03/2013

Brodosplit – Inverter sustavi napajanja

Instalirana oprema


Eltek, Schneider

Vremenski period


2013

Inverter sustavi napajanja

Nastavak suradnje s našim najvećim brodogradilištem se nastavlja i u 2021 godini. MEP se brine za održavanje instalirane opreme kako bi sustav radio besprijekorno.

Brodosplit je najveće hrvatsko brodogradilište, danas obuhvaća površinu od 560 000 četvornih metara. Osnovni i najvažniji proizvodi poduzeća su brodovi: komercijalni, putnički, kontejnerski, brodovi za prijevoz tekućih i rasutih tereta, bageri i druge vrste brodova, uglavnom izgrađenih za međunarodne klijente.

Inženjering, projektiranje, proizvodnja, montaža i puštanje u rad Inverter sustava napajanja za NB473, 474 Brodosplit. „Jumbo“ je dobavljač za prijevoz teških tereta, „offshore“ prijevoz i montažu. Jumbo razvija rješenja za prekomorski prijevoz više od 45 godina. Dvije K-klase brodova za prijevoz teških tereta su se gradili u Brodosplitu.

MEP je izvodio inženjering i izradu elektroenergetskog sustava napajanja baterijama. Sustav se temelji na modularnom pretvaraču i ispravljačkim modulima organiziranih u dva odvojena pretvarač / ispravljač podsustava za opskrbu lijevog i desnog boka broda. Smješten u kompaktnom kabinetu sa tri sekcije veličine samo 1800x600x1800 mm koji uključuje više od 45000W snage pretvarača i ispravljača i distribuciju električne energije.