Najam agregata!
24/09/2018
MEP d.o.o. je izgradio novi proizvodno poslovni objekt
29/11/2018

Modularni podatkovni centar MDC50 za tvrtku RIMAC automobili d.o.o.

Tvrtka MEP d.o.o. je isporučila suvremeno rješenje modularnog podatkovnog centra (MDC) u kontejneru za poznatu tvrtku RIMAC automobili d.o.o. iz Svete Nedelje.

Modularni podatkovni centri u kontejnerima MDC50kW

Modularni podatkovni centri u kontejnerima postaju sve popularnije rješenje u svijetu za smještaj ICT opreme, posebno sa razvojem novih tehnologija, 5G mrežama i pojavom EDGE podatkovnih centara. Očekuju se dvoznamenkaste stope rasta tržišta modularnih podatkovnih centara u svijetu.

Tvrtka MEP se specijalizirala za rješenja za kritično napajanje i hlađenje ICT opreme…

Tvrtka MEP specijalizirala se za rješenja za kritično napajanje i hlađenje ICT opreme, telekomunikacije, industriju, pomorske aplikacije, izgradnju podatkovnih centara i simulatora za edukaciju pomoraca i već je godinama prisutna na tržištu Hrvatske i regije.

Tvrtka MEP je u siječnju 2018. godine u oštroj konkurenciji izabrana kao najbolji ponuđač da proizvede, isporuči i pusti u pogon modularni podatkovni centar (MDC) u kontejneru za našeg renomiranog proizvođača automobila tvrtku RIMAC automobili d.o.o. iz Svete Nedelje.

Projektni zadatak

Zahtjev IT odjela tvrtke RIMAC je bio da rješenje podatkovnog centra mora biti izvedeno kompaktno, sa najkvalitetnijom opremom, da ima mogućnost proširenja te da ga je moguće preseliti na drugu lokaciju u slučaju potrebe. Također, podatkovni centar je trebao biti izveden kao TIER II konfiguracija (Uptime Institute) omogući smještaj IT opreme ukupne snage 50 kW u 5 x 19“ ormara.

Rješenje

Tijekom pregovora definirane su osnovne postavke podatkovnog centra, a ugrađena je najkvalitetnija oprema naših partnera.

 • 5 ormara 19“ rack ormara dubine 1200 mm tipa Netshelter SX
 • Minimalno 10 kW IT opterećenja po 19“ rack ormaru
 • PDU jedinice snage 22 kW
 • Sustav daljinskog nadzora i video nadzora tipa Netbotz
 • Sustav vatrodojave VESDA
 • Sustav gašenja NOVEC 1230
 • Robusna verzija kontejnera velike nosivosti i vatrootpornosti T60 minuta
 • InRow sustav hlađenja snage 60 kW sa ovlaživanjem (N+1 redundancija) tvrtke APC by Schneider Electric
 • Modularni UPS sustav besprekidnog napajanja (2N redundancija) ARHIMOD Legrand snage 60 kW
 • Glavni razvodni ormar tipa PRISMA G sa sklopnom opremom Schneider Electric i mjerenjem
 • Diesel električni agregat u canopy kućištu sa vanjsku montažu SDMO snage 160 kVA

Robustno rješenje za podatkovne centre u kontejneru.

OSTALO

MDC50 je projektiran, proizveden i testiran u novim pogonima tvrtke MEP d.o.o. na Kukuljanovu pored Rijeke u roku od 100 dana, te je isporučen na pripremljene temelje u krug tvornice u Svetoj Nedelji.

Sjajna metalik srebrna boja daje posebnu notu i sportski izgled MDC te je u skladu sa imidžom koji gradi tvrtka RIMAC automobili u Hrvatskoj i svijetu.

Novi modularni podatkovni centar MDC 50 tvrtke MEP d.o.o. kvalitetna je podloga za razvoj IT infrastrukture tvrtke koja je proživljava nagli poslovni uzlet , te će omogućiti tvrtki RIMAC automobili razvoj novih inovativnih proizvoda u budućnosti.

ZAKLJUČAK

Sigurni smo da je ovo početak jednog lijepog poslovnog partnerstva dviju hrvatskih tvrtki.

gdpr-image
MEP Web koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete korištenja.