MEP d.o.o. je izgradio novi proizvodno poslovni objekt
29/11/2018
MEP zlatni partner državnog natjecanje učenika strukovnih škola
10/03/2019

MEP nastavlja održavanje opreme Podatkovnog centra Križ Jastrebarsko

Tvrtka MEP je sudjelovala u izgradnji Podatkovnog centra Križ (PCK) u Jastrebarskom (DataCross) u više faza kao dobavljač opreme i izvođač radova.

DATACROSS je najsuvremeniji komercijalni podatkovni centar predviđen za smještaj IT opreme u prostor od 1.300 m2 i ima SLA dostupnost (Tier3) od 99,982%. Centar je carrier neutral data centar i optikom je povezan s 2 čvorišta u Zagrebu i vezom na CIX, VIX i BIX i nalazi se operativno u funkciji od kraja studenog 2012.

Tvrtka MEP je ugradila visoko efikasan rashladni sustav tvrtke STULZ koji je baziran na sustavu zatvorenog vodenog hlađenja sa korištenjem free coolinga. Sustav hlađenja sadrži sve redundantne elemente (cjevovodi, strojarnice, unutarnje rashladne jedinice itd.) koji omogućavaju preventivno i interventno održavanje i nadogradnje bez degradacije usluge krajnjem korisniku.

Sustav napajanja je projektiran skalabilno i dimenzioniran za maksimalnu snagu od 4 MW. Tvrtka MEP je isporučila sustava besprekidnog napajanja tipa Galaxy tvrtke APC by Schneider Electric proširiv do 2 MVA i diesel električne agregate u paralelnom redundantnom radu proizvođača TEXAN generators.

Tijekom 2018 godine izvršili smo dogradnju sustava hlađenja zbog povećanja potreba i dolaska novih korisnika u prostor podatkovnog centra.
Tijekom Q4 2018 godine izvršili obnovu SLA ugovora i od 01.01.2019. godine smo podigli razinu kvalitete usluga preventivnog i servisnog održavanja i nastavili dugogodišnju suradnju.

MEP je prepoznat na hrvatskom tržištu kao pouzdan partner koji pruža usluge visoke kvalitete. Posjedujemo certifikat kvalitete prema normama ISO 9001, ISO 14001 i ISO 27001:
„Prodaja, projektiranje instalacija servis i održavanje simulatora za obuku pomoraca te energetskih, rashladnih i komunikacijskih sustava za telekomunikacijske i računalne centre.“

Foto galerija