REALIZATOR 2019.
05/02/2020
RUNE Enia – isporuka prvog kontejnera u Sloveniju
21/02/2020

RUNE Rural Network Project surađuje s nama

Tvrtka MEP je potpisala ugovor o projektiranju, proizvodnji, isporuci i puštanju u rad opremljenih telekomunikacijskih kontejnera za optička čvorišta za područje Hrvatske i Slovenije.

Kontejneri su opremljeni u skladu sa strogim zahtjevima korisnika sa:

  • Sustavima besprekidnog napajanja 48 VDC sa baterijama
  • Visokoefikasnim sustavima hlađenja (free cooling)
  • Ormarima za distribuciju optičkih konekcija
  • Sustavom za daljinski nadzor i upravljanje

Osim isporuke tvrtka MEP je preuzela obvezu SLA održavanja iste opreme.

Rural Network Project (RUNE), kojeg na području Republike Hrvatske provodi tvrtka RUNE za izgradnju telekomunikacijske infrastrukture, pokrenut je sa ciljem osiguranja ultra-brze širokopojasne svjetlovodne infrastrukture za korisnike u ruralnim područjima Hrvatske (Primorsko-goranske i Istarske županije) i Slovenije.

RUNE gradi pristupnu mrežu na modelu Fibre To The Home – FTTH (svjetlovod do kuće) za sve potencijalne korisnike na području obuhvata projekta.

Sa izgradnjom na područjima koja trenutno nisu pokrivena svjetlovodnom infrastrukturom, RUNE će pomoći jedinicama lokalne samouprave u dostizanju ciljeva Digitalne agende za Europu 2020, kroz osiguravanje povezivanja na novu svjetlovodnu pristupnu mrežu koja će omogućiti brzine veće od 1 Gbps.

Ovvakav koncept gradnje mreže također omogućuje liberalizaciju tržišta elektroničkih komunikacijskih usluga, što u konačnici:

  • krajnjem korisniku, stanaru naselja daje mogućnost neovisnog odabira operatera – pružatelja usluga koji je cijenom i kvalitetom usluge za njega najpovoljniji, svim operatorima jamči ravnopravan pristup korisnicima uz jednake uvjete.
  • RUNE je prvi i u ovom trenutku jedini međunarodni projekt na nivou Europe kojim se povezuje teritorij više zemalja članica putem ultra-brze širokopojasne infrastrukture.

Tvrtka MEP posluje više od 25 godina i bavi se proizvodnjom, montažom i održavanjem opreme za kritično napajanje i hlađenje podatkovnih centara, telekomunikacijske opreme, industrije i svih poslovnih i proizvodnih procesa koji ne smiju ostati bez napajanja ili hlađenja.
Više o projektu RUNE Rural Network Project možete saznati na: https://www.ruralnetwork.eu/

gdpr-image
MEP Web koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete korištenja.