Wärtsilä završila akviziju tvrtke Transas
04/05/2018
SMM Hamburg
29/08/2018

Sustavi napajanja za Cruiser Scenic Eclipse – Uljanik d.d. Pula

MEP d.o.o. je u periodu od 15 godina projektirao i proizveo cijeli niz specijalnih sustava napajanja (Marine UPS, DC sustavi i hibridna napajanja) za primjenu u brodogradnji, pomorstvu i off shore.

Marine UPS, DC sustavi i hibridna napajanja su posebni sustavi besprekidnog napajanja koji su projektirani i proizvedeni u skladu s posebnim zahtjevima registra brodova (DNV, ABS, Bureau Veritas, Lloyd Register, HRB…).

Marine UPS, DC sustavi i hibridna napajanja moraju biti:

  • iznimno robusne izvedbe,
  • izvedeni isključivo s IT sustavom uzemljenja,
  • odgovarajuće IP zaštite (min IP23)
  • opremljeni anti vibracijskim elementima i skid-om
  • u skladu sa svim ostalim posebnim zahtjevima brodovlasnika

Za Cruiser Scenic Eclipse koji se proizvodi u brodogradilištu Uljanik d.d. Pula tvrtka MEP je projektirala i proizvela cjelokupan sustav za besprekidno napajanje koji uključuju:

  • TPS (Transitional Power Supply) Galaxy 5500 Marine UPS snage 100kVA
  • 4x Galaxy 5500 Marine UPS snage 20kVA
  • 5x 24VDC napajanja ELTEK za PA i Emergency Lighting
  • Pripadajuće baterijske sustave EXIDE

Tehnički odjel tvrtke izvršio je montažu opreme na brod tijekom Q3 2018 i očekujemo puštanje u rad i završna testiranja tijekom Q1 2019 godine.
Scenic Luxury Cruises & Tours je najavio novo zajedničko ulaganje koje će biti u potpunosti usredotočeno na dovršavanje Scenic Eclipse i ubrzavanje izgradnje Scenic Eclipse II, kao i na napredak u razvoju sljedećih generacija kruzera koji se trebaju graditi u brodogradilištu Uljanik .

Scenic Eclipse II će moći ugostiti do 228 putnika u 114 apartmana. Sadržaji uključuju devet restorana, osam salona i barova, luksuzni Spa Sanctuary, odvojene prostore za fitness i unutarnje, vanjske bazene, helikoptere i podmornicu. Isto kao i Scenic Eclipse, brod od 17.055 tona bit će izgrađen prema standardu Ice Class 1A (Polar klasa 6).

Prošireni Scenic tim je preuzeo vodeću ulogu u dovršenju broda Scenic Eclipse s više od 115 zaposlenih stručnjaka u suradnji s preostalim timom iz brodogradilišta Uljanik i više od 500 podizvođača koji rade na završetku broda.

Radujemo se novim projektima i suradnji na novim brodogradnjama.

Galerija