Najam agregata!
24/09/2018
MEP nastavlja održavanje opreme Podatkovnog centra Križ Jastrebarsko
14/02/2019

MEP d.o.o. je izgradio novi proizvodno poslovni objekt

MEP d.o.o. je 19. prosinca 2017. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Ulaganje u izgradnju i opremanje poslovnog subjekta društva MEP s ciljem diversifikacije poslovanja“ s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta: 10.216.012,96 kn, a EU udio u financiranju projekta: 4.899.598,03 kn.

Razdoblje provedbe projekta je bilo od 11.2017. godine – 10.2018. godine i u tom razdoblju je tvrtka MEP odradila sve aktivnosti vezane uz provedbu projekta od koji je najveća bila izgradnja i opremanje novog proizvodno poslovnog objekta u Industrijskoj zoni Kukuljanovo pored Rijeke.

Svrha projekta je bila povećanje obima proizvodno-uslužnih kapaciteta tvrtke MEP ulaganjem u izgradnju vlastitog proizvodnog pogona te unapređenjem tehnološke strukture poduzeća kroz:

  • Izgradnja novih prostornih kapaciteta tvrtke
  • Nabava i implementacija novih strojeva, opreme i alata zaproizvodno-uslužnu djelatnost
  • Sudjelovanje na sajmu
  • Promidžba i vidljivost
  • Upravljanje projektom i administracija

Novi objekt obuhvaća 700 m<sup>2</sup> proizvodnog prostora koji je opremljen suvremenim alatima za proizvodnju opreme za distribuciju električne energije (razvodnih ormara) , besprekidna napajanja , simulatora za edukaciju pomoraca i modularnih podatkovnih centara u kontejnerima.

U proizvodnu halu sa parkirnim i manipulativnim prostorom izgrađena je poslovna zgrada sa moderno opremljenim uredima u ukupnoj površini od 600 m<sup>2</sup>.

Novi prostori su temelj sa daljnji poslovni razvoj tvrtke a posebice za razvoj novih proizvoda i usluga pri čemu očekujemo:

1. porast zapošljavanja
2. povećani prihodi od prodaje
3. povećani prihodi od izvoza