STULZ – Pouzdana klimatizacijska rješenja
10/03/2018
Sustavi napajanja za Cruiser Scenic Eclipse – Uljanik d.d. Pula
27/05/2018

Wärtsilä završila akviziju tvrtke Transas

Poznata svjetska tehnološka grupacija Wärtsilä objavljuje da je njezina kupnja tvrtke Transas, globalne tvrtke sa sjedištem u Velikoj Britaniji, sada dovršena. Kontrola tvrtke bit će prenesena na tvrtku Wärtsilä od 4. svibnja 2018. godine.

Akvizicija, koja je objavljena u ožujku 2018. godine, ima transakcijsku vrijednost od 210 MEUR.

Transas je globalni tržišni lider u pomorskim navigacijskim rješenjima koja uključuju kompletne sustave brodskih mostova, digitalne proizvode i elektroničke karte. Također je lider u uslugama stručnog osposobljavanja i simulacije, kao i sustavima za upravljanje brodskim prometom. Pri preuzimanju tvrtke Transas, Wärtsilä čini veliki korak naprijed u ostvarivanju svoje misije omogućavanja održivih društava pametnom tehnologijom. Također, akvizija će ubrzati isporuku rješenja koja će promijeniti marine industriju uspostavom Smart Marine ekosustava. Wärtsilä predviđa sigurnu, pametnu i budućnost temeljenu na oblaku kroz razvoj aplikacija koje koriste strojno učenje i umjetnu inteligenciju.

Transas trenutno ima godišnju prodaju u regiji od 140 milijuna eura i zapošljava oko 1000 ljudi koji rade u 22 regionalna ureda širom svijeta. Očekuje se da će velika baza softverskih inženjera tvrtke igrati ključnu ulogu u pomaganju Wärtsilä u razvoju pametnih proizvoda i digitalne platforme.
“Kombinirajući Transas s Wärtsiläem Smart Marine Ecosystem očekujemo veliki naporedak. To je vrlo pozitivan potez za obje strane, a mi pozdravljamo Transasov tim u našoj organizaciji”, kaže Roger Holm, predsjednik, Wärtsilä Marine Solutions.

Tvrtka MEP je ovlašteni partner tvrtke TRANSAS već dugi niz godina, te vrši prodaju rješenja za simulatore i pruža tehničku podršku za Hrvatsku i zemlje regije.