Neven Kundija

Direktor


Obrazovanje

Sveučilište u Rijeci, Tehnički fakultet, Sustavi napajanja

Vještine i projekti

Neven je osnivač i vlasnik tvrtke MEP d.o.o. osnovane 1996. godine. Kao osnivač tvrtke MEP, od samih početaka se usmjerio na kvalitetne proizvode i opremu te je ostvario suradnju Merlin Gerin (dio grupacije Schneider Electric), a kasnije sa nizom svjetskih korporacija iz područja podatkovnih centara, energetske elektronike i klimatizacije. Tijekom 1999. godine Neven je zaključio prvi ugovor s IBM Hrvatska za projektiranje, gradnju i puštanje u pogon podatkovnog centra Brodogradilišta Viktor Lenac. Tijekom posljednjih 20 godina Neven je radio kao konzultant u prodaji i kao voditelj projekata na brojnim projektima vezanim za sustave kritičnog napajanje i hlađenja, podatkovnih centara i cjelovitih rješenja za korisnike iz ICT sektora, telekomunikacija, industrije i brodogradnje. Danas je izvršni direktor tvrtke MEP, član je Rotary kluba Rijeka (https://www.rc-rijeka.hr/), poslovnog kluba PartneRI (https://partneri.hr/), te se aktivno bavi jedrenjem. Kao izvršni direktor nastoji uspostaviti organizacijski idealnu tvrtku koja smatra zaposlenike nezamjenjivim kreativnim potencijalom koji su podrška i temelj za ostvarivanje svih poslovnih i strateških ciljeva. U skladu s time, područja ekološke sigurnosti, zdravlja i sigurnosti smatra osnovnom odgovornošću i prioritetom u nastojanjima održivog razvoja poslovanja.

Najveće reference:

sustavi za kritična napajanja za: HRT Hrvatska Radiotelevizija, RTL Televizija, Novi list, Aluflexpack, DGU, Hrvatski Telekom, TELE2, Pliva, Brodogradilište Uljanik; podatkovni centri: Brodogradilište Viktor Lenac, Agrokor, Konzum, Megatrend, Plodine, Hrvatske autoceste, SRCE, Datacross, Trokut Žitnjak VIPNET, RIMAC automobili i mnogi drugi.

Također, Neven se bavi inovacijama, pouzdanim i naprednim proizvodima i uslugama u kojima je MEP tržišni lider u području kritičnih napajanja i hlađenja.

Aljoša Tomljenović

Voditelj prodaje i nabave


Obrazovanje

Elektrotehnička škola u Rijeci, Specijalist energetske elektronike

Vještine i projekti

Aljoša je počeo raditi u MEP-u 2000. godine, zajedno s Mirkom Bogdanovićem i vlasnikom tvrtke Nevenom, čineći bazu od tri člana. Tih prvih godina Aljoša i Mirko su tvorili servisni tim. Tijekom sljedećih pet godina Aljoša je ostvario niz kontakata s terena, stekao veliko iskustvo nuđenja optimalnih rješenja krajnjim korisnicima prelazeći u područje prodaje. Aljoša je pohađao i uspješno završio razne tehničke treninge u trening centrima proizvođača . Navedeno iskustvo i stalna edukacija omogućilo je da Aljoša postane sjajan prodajni inženjer. Razvojem poslovanja Aljoša je imenovan direktorom prodaje tadašnje tvrtke sa 15 zaposleniha dans vodi odjel prodaje sustava napajanja sustava. Aljoša je usmjeren i posvećen djelatnik, sposoban raditi u raznim područjima, prateći zahtjeve projekta i svih poslove pri izvršenju istih. U većini projekata djeluje, ne samo kao prodajni inženjer koji ugovara cijene i komercijalne uvjete već prati nabavu i koordinaciju izvršavanja ugovora do primoporedaje.

Tijekom svojih godina u MEP-u, Aljoša je bio zadužen za veliki broj izuzetno zahtjevnih projekata kao što su:

podatkovni centar za brodogradilište Viktor Lenac s IBM-om kao glavnim integratorom; projekt sustava napajanja HRT-a u kojem je bio odgovoran za instalaciju 1,6 MVA UPS sustava. Ovaj projekt je završio u 2007. godini i MEP još uvijek uspješno održava i poboljšava ovaj sustav. U posljednjih nekoliko godina, veliki izazov je bilo tržište dizel agregata koji je također donio mnogo zanimljivih zadataka pred Aljošu i njegov tim: -projekt Raiffeisen banke Hrvatska s 2x 1MVA DEA jedinica,
-Hrvatska Kontrola Zračne Plovidbe - Radarska stanice Psunj 2x 110kVA u paralelno-redundantnom radu s vrlo složenim sustavom kontrole,
-projekt podatkovnog centra PCK u Jastrebarskom u kojem Aljoša bio zadužen za UPS sustave (2x 200kVA) i agregatske sustave (2x 1600kVA u paralelno-redundantnom radu) i mnogi drugi.

Nenad Radović

Voditelj prodaje - odjel pomorstva


Obrazovanje

Pomorski fakultet u Rijeci, Pomorska komunikacija i brodska elektronika

Vještine i projekti

Nenad je počeo raditi u MEP-u 2011. godine kao iskusni projektant i prodajni inženjer s 15 godina iskustva u brodskoj elektronici i pomorskoj simulaciji. Nenad je predan radnik koji pronalazi najbolja rješenja za kupca. U posljednjih nekoliko godina Nenad je fokusiran na pomorske simulatore, profilirajući se kao jedan od vodećih stručnjaka u Hrvatskoj na tom području. Nenadovo iskustvo obuhvaća različite poslove kao instalacijski inženjer, tehnička podrška, upravljanje projektima i prodaji.Ključna stručna postignuća:

 • Iskustvo u ugradnji i održavanju brodskih radarskih sustava i brodskih radijskih komunikacijskih sustava
 • Prodaja i upravljanje projekta Nacionalnog sustava AIS mreže za slovensku pomorsku upravu
 • Prodaja i upravljanje projekta za VTS - sustava za slovensku pomorsku policiju
 • Vodeći član tima u pripremi i provedbi sustava unutarnje kontrole kvalitete
 • Prodaja i ugradnja „Integriranih Bridge“ sustava za brojne novogradnje
 • Prodaja, upravljanje projektima i ugradnja više od 20 pomorskih simulatora


Od kad se Nenad pridružio MEP-u, pridonio je jačanju pozicije MEP-a unutar pomorske zajednice te omogućio širenje poslovanja i povećanje izvoza, Također osigurao je i nekoliko zanimljivih ugovora:

 • Nabava i ugradnja sustava pretvarača za NB473, 474 S/Y Brodosplit
 • Kompleks Pomorskih Simulatora (uključujući Full Mission navigacijski most s 240° vizualizacije ) za A.M.V. International
 • Offshore Simulator i Anchor Handling za Apave Mare
 • Proširenje navigacijskog simulatora Pomorskog fakulteta Rijeka
 • Proširenje navigacijskog simulatora Pomorskog fakulteta Kotor