MDC – Mini Data Centar
20/03/2020
Testiranje Litij-Ionske baterije 48V/100Ah
14/06/2021

HIBRIDNI SUSTAV NAPAJANJA MPS1500W

Djelatnici tvrtke MEP su projektirali i proizveli hibridni sustav napajanja za napajanje mjerne postaje na 1700 m nadmorske visine.
Hibridni sustav koristi solarne panele, diesel agregatsko postrojenje, istosmjeni sustav napajanja 48VDC i baterijski sustav za dugu autonomiju.

Za kupca u Hrvatskoj smo projektirali i izradili hibridni sustav napajanja za potrebe napajanja instrumenata za mjerenje vjetro potencijala na 1700 m nadmorske visine.

MPS1500W – Modular Power Supply snage 1500 W/48VDC

Sustav omogućuje efikasno napajanje opreme na mjestima gdje nema stalnog priključka električne energije na efikasan način uz minimalnu potrošnju goriva i minimalni utjecaj na okolinu.

Projektni zadatak

Kupac je zahtijevao kontinuirani izvor električne energije snage 500 W koji omogućuje besprekidan rad na 1700 m nadmorske visine uz minimalnu potrošnju goriva. Također sustav je morao osigurati 72 sata baterijske autonomije u slučaju kvara diesel električnog agregata te korištenje solarnih panela kao alternativnog napajanja.

Rješenje

Djelatnici tvrtke MEP su unutar 30 dana izradili projekt i napravili preinaku ISO kontejnera veličine L8 u hibridni sustav napajanja. Standardni ISO kontejner smo izolirali sa mineralnom vunom debljine 120 mm i izvršili potrebne preinake na konstrukciji. Ugradili ELTEK Flatpack hibridni sustav napajanja koji kombinira napajanje iz diesel agregata i solarnih panela i baterijskog seta 48VDC kapaciteta od 700 Ah. Hibridni sustav je opremljen automatikom za optimalni rad kojima se troši minimalna količina goriva.

Robusno rješenje za napajanje telekomunikacijske opreme na 48VDC!

OSTALO

Sustav je opremljen sa daljinskim nadzorom preko GSM/LTE routera koji omogućuje madzor svih parametara rada sustava kao i podešavanje istih. Također, ugrađeni su senzori za razinu goriva u spremniku , senzor izljeva goriva, mjerenje temperature, ventilacije, otvaranja vrata i svih parametara rada hibridnog sustava.

SOLARNI PANELI I DIESEL ELEKTRIČNI AGREGAT

Ugrađeni su solarni paneli maksimalne snage 1500W koji su fiksirani na krov kontejnera posebnom podkonstrukcijom za oštre vremenske uvjete. Ugrađen je profesionalni SDMO diesel električni agregat 6000VA sa vanjskim startom snage koji omogućuje rad u ekstremnim uvjetima. Isti je opremljen spremnikom goriva kapaciteta 500 litara koji omogućuje autonomiju sustava do 4 mjeseca bez potrebe za nadopunom goriva.

OSTALO

Nakon ispitivanja u tvornici i uspješno provedenog poreuzimanja sustav je isporučen na lokaciju u Bosni i Hercegovini. Očekujemo montažu opreme i puštanje u pogon tijekom siječnja 2021. godine.

gdpr-image
MEP Web koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete korištenja.